Video.html

Wie


Hendrick Smit - iets over mezelf...


Ik werd geboren in 1968 in Leiden. Mijn jeugd bracht ik door in Oegstgeest en Overijse, België. Net als ik werd mijn vader chemisch technoloog en later internationaal verkoper.

Erg speels, spraakzaam en fantasierijk was ik eerst de gedoodverfde toneelspeler. Toen ik in aanraking kwam met natuurkunde en scheikunde veranderde dat en ik eindigde met HTS studies in chemische technologie en industrial sales. Tijdens mijn jeugd las ik alles over scheikunde waar ik m’n handen op kon leggen en aangrenzende vakgebieden zoals toxicologie en milieu. Als één van de laatsten had ik een eigen laboratorium thuis. Militaire technologie boeide me ook mateloos. Daar las ik veel over.


Na mijn opleiding werd ik een handelsreiziger, technisch verkoper. Toen in 1998 mijn werkveld internationaal werd had ik het helemaal naar m’n zin. Ik ontdekte dat ik hield van het geven van presentaties en training. Zelfs een volle dag trainen liet me genoeg energie om nog enkele uren daarna door te rijden naar de volgende bestemming. In 2006 zette ik een produktievestiging op voor CONCOA en ging daar leiding aan geven. Hier was ik nog niet klaar voor en zo viel het werk als general manager mij zwaar. Het kostte energie. De weg van mijn hart volgend heb ik in 2008 besloten dat het tijd was voor iets nieuws: verandering.


Mijn brede interesse kon eindelijk aandacht krijgen. Nu ik tijd had las ik over vele onderwerpen die de wereld aangaan: politiek, milieu, gezondheid, privacy, media, terrorisme, voeding, complotten, economie, technologie en spiritualiteit. Naast lezen, bekeek ik veel documentaires, ging naar debatten, hoorcolleges en presentaties. De nieuwe denkbeelden heb ik omgezet door erover te schrijven en spreken.


Deze nieuwe perspectieven vinden hun weg in artikelen, presentaties en de YouTube-serie ‘Hendrick lost op’. Er zijn veel problemen die óf niet bestaan, óf slecht geanalyseerd, óf gemakkelijk op te lossen zijn. Als we die nou eerst aanpakken dan creëren we ruimte om van onze wereld een prettigere planeet te maken.

Copyright © Hendrick Smit - 2010

Curriculum Vitae


2009 Oprichting Divine Intervention, advies, communicatie en creatie.

2006-2008 Opzetten en leiden van CONCOA’s eerste internationale produktievestiging in             Utrecht voor de vervaardiging van drukregelaars voor speciale gassen. 

1998-2006  Opzetten van CONCOA’s eerste internationale verkoopkantoor in Europa, voor de uitbreiding van distributie en leveren van ondersteuning in technische en commerciële kwesties.

1994-1998 Verkoop van industriële thermometers in Nederland voor Pyrotherm.


Diploma’s:

1993: Technische Bedrijfskunde/Industrial Sales aan de HTS Dordrecht (HR&O, Rotterdam)

1992: Chemische Technologie aan de HTS Den Haag (HHS)


Talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits


Hobby’s: Parachutespringen, eten/drinken/koken.